Bár a montreali Gilles Villeneuve pálya a hosszú egyenesekkel nagy hangsúlyt helyez a motorerőre, a McLaren egészen elfogadható eredményt el a Kanadai Nagydíj időmérőjén. Jenson Button a 12. helyen zárt, míg Fernando Alonso továbbjutott a Q3-ba. A spanyol utólag csapattársának köszönte, hogy az utolsó szakaszban is küzdhetett:

“Jól tudjuk, hogy itt a szélárnyék másfél, két tizedet is számít, a szabadedzésen pedig azt is láthattuk, hogy két tized akár öt pozíciót is jelent ezen a pályán. Jó szélárnyékot kaptam és ez elég volt, hogy bekerüljek a Q3-ba. Szóval köszönöm szépen (Jensonnak)!”

kanada_f1_49

Alonso a tavalyi versenyen nagyon szenvedett a montreali pályán, de a Honda idei fejlesztéseinek köszönhetően most bizakodva várja a futamot és a folytatást.

“Úgy gondolom, hogy a csomagunk a lassabb pályákon erősebb, a kanadai hosszú egyenesek, nagy gyorsítások nem jönnek jól a motorunknak. De épp ezért meglepő, hogy ilyen versenyképesek vagyunk, más futamokon pedig még versenyképesebbek lehetünk majd. Új a turbó, jobb az energia-visszanyerés, szóval jó lehet a holnapi verseny. Az időmérőn nem jelent sokat, de a futamon már érezhető hatása lesz a hibrid javulásának. Mostanra sokkal ésszerűbben állunk, mint 12 hónappal ezelőtt, remélem, minden így is folytatódik!”