Nico Rosberg mercedeses szerződése az idény végén lejár, és bár mindkét fél számára elsődleges cél a közös folytatás, a hosszabbítás még nem történt meg.

A bajnoki éllovast a korábbi Benetton-, Ferrari- és McLaren-pilóta, Gerhard Berger segíti, aki egy friss nyilatkozásában tisztázta, hogy a találgatásokkal ellentétben nem a fizetés körüli alkudozás miatt csúszik a megegyezés: “Nem a pénzről van szó, valami másról.”

wehrlein2Brit források és a német Bild is úgy tudja, a vita tárgya a következő szerződés időtartama, ugyanis egyelőre nem dőlt el, hogy a Mercedes előlépteti-e az idén a Manornál “melegített” neveltjét, Pascal Wehrleint, és ha igen, mikor. Úgy hírlik, hogy a csapat szeretné nyitva tartani a lehetőségeit, ezért csak egy évet ajánlj Robsergnek, a pilóta viszont “rendes”, hároméves hosszabbításra hajt, nem szeretne egy év múlva ugyanígy a levegőben lógni.

“Tisztáznunk kell a Mercedes jövőt illető stratégiáját. Ha ebben sikerül megegyezésre jutnunk, tárgyalhatunk az aláírásról” – erősítette meg burkoltan Berger a fentieket.

Rosberg 2006-ban a Williamsnél mutatkozott be a Forma-1-ben, majd 2010-re igazolt a Mercedes frissen alapított gyári csapatához, ahol most második hároméves szerződése fut ki.