“Új turbónk van, ami lehetővé teszi, hogy jobban terheljük a motort, ami mindig jó dolog” – mondta Alonso, részben arra célozva, hogy a McLaren a magas fogyasztás miatt sokszor nem hajtható száz százalékon.

“A nagyobb terhelhetőség nem feltétlenül nagyobb teljesítményt jelent, de a versenyeken segíthet kicsit az akkumulátor kezelésében, hosszabban tölthetjük az egyenesekben.”

“Időmérőn nem lesz nagy változás, de a futamokon remélhetőleg előrelépést jelent. Minden a jó irányba halad, ez egy újabb lépés előre számunkra. De még hosszú út vár ránk.”

Jenson Button is elismeri, hogy a McLaren fejlődött, de szerinte igazán jó eredményekre még nem számíthat a csapat. “Még eltart egy ideig, amíg elég versenyképesek leszünk ahhoz, hogy valóban sok pontot szedjünk össze egy hétvégén. De szépen fejlődünk” – ismételte el a szokásos sablondumát Button.

“Sokan hiszik, hogy a kanadai pálya nem fekszik az autónknak, de rendben leszünk. Van néhány frissítésünk, amelyek segíthetnek, de nem kiugró mértékben.”

Kanadában új üzemanyagot is bevet a Honda.