A 18 éves Max Verstappent a Spanyol Nagydíjra léptették elő a Toro Rossótól a Red Bull Racinghez, és rögtön az első nagycsapatos hétvégéjén futamot is nyert.

A holland tini a fantasztikus belépő után Monacóban gyorsan igazolta a kétkedőket is, hiszen az egyik szabadedzésen, majd az időmérőn és aztán a versenyen is összetörte az autót.

a_000_BA5M2_europress_EZABár a Forma-1-ben a harmadik futam nem olyan vízválasztó, mint a zenekaroknál a harmadik album, Verstappennek lesz mit feledtetnie a hétvégi Kanadai Nagydíjon. A célja nem más, mint a dobogós helyezés:

“A pálya elég különleges a hosszú egyenesekkel és a lassú kanyarokkal, alacsony a tapadás is, meg kell találni a jó beállítási egyensúlyt. Tetszik a nagy hajtű féktávja, ott nagyon sokan szurkolnak a lelátókon. A montreali pályán mindig a falak közelében megyünk, szóval különleges élmény a vezetés” – mondta a Red Bull beharangozójában kiemelve, hogy erre a hétvégére már az ő autójába is bekerül a Renault fejlesztett erőforrása. “Remélhetőleg az új motor pozitív futamot hoz számomra, igyekszem majd a dobogóra jutni!”