A Pirelli még a Monacói Nagydíj hétvégéjén mutatta be prototípusként a 2017-es abroncsokat, amelyek elöl 305, hátul 405 milliméter szélesek. A Pirelli szerint időben elkészülnek az új gumik.

“Ez komoly változás, de technológiailag nagyon vonzó számunkra” – mondta Provera. “A lehető legnagyobb teljesítmény elérésére törekszünk, és ezek a gumik lenyűgöző eredményeket produkálhatnak.”

“Néhány tizedes előrelépéshez is nagyon sokat kell dolgozni az autón és a motoron. Ezekkel a gumikkal több másodpercet gyorsul az F1, ami jól mutatja a gumik fontosságát, és hogy mit jelentenek a nézők számára.”

“A 2017-es gumik sokkal erőteljesebbnek néznek ki, az első szélcsatornás tesztek alapján pedig nyugodtan mondhatom, hogy a pályán sem okoznak majd csalódást. Nagyon szórakoztató dolgok várnak ránk.”

“Végre megegyeztünk az FIA és az FOM illetékeseivel, így sokkal átláthatóbban áramlanak hozzánk az információk. Ez megkönnyíti mindenki dolgát. Megkapunk mindent, amire szükségünk van, főleg a tesztekkel kapcsolatban. Most már normálisan tudunk felkészülni, és hozni azt, amit várnak tőlünk.”

A Pirelli mostantól rendszeresen tart találkozókat a pilótákkal is. “Volt már egy ilyen Milánóban az idén, szerintem mindenki számára hasznos volt. Korábban nem tudtunk közvetlenül kommunikálni a versenyzőkkel, mostantól elmondhatjuk, mire számíthatnak. Nagyon pozitív hangulatú megbeszélés volt.”