Felipe Massa és Valtteri Bottas szerződése is lejár az idény végén a Williamsnél, találgatások szerint egyikük helyére a McLarentől távozó Jenson Button kerülhet. Bár egyik veterán másikra cserélése nem tűnik komoly előrelépésnek, az is valószínű, hogy a pályafutását 2000-ben a grove-i csapatnál kezdő angol brazil kollégáját túrná ki. Massa igyekszik elébe menni:

“Biztosan nem fogok időt vesztegetni arra, hogy átlássam, mi lehet jövőre. Dolgozunk a hosszabbításon, aztán majd meglátjuk” – nyilatkozta a hétvégén.

“Továbbra is hiszem, hogy fontos a csapatok számára, hogy legyen valaki, aki megmondja a véleményét. Tudják, min kell javítani, ugyanis az elmúlt években végig egyenes voltam a Williamsszel. Az elmúlt két év fejlődése nagyban az én észrevételeimre alapult, az én tapasztalatom segítségével sikerült jobbá tenni az az autót és a csapatot.”

a_000_8U0ZY_europress_EZA

 

A 35 éves brazil természetesen hallott a buttonos pletykákról, de nem izgatja magát (főleg, hogy egyes pletykák szerint az egyelőre csak építkező Renault-nál is szívesen látnák az igen tapasztalt Massát):

“Jól ismerjük a Forma-1-es pletykákat. Őszintén szólva a legkevésbé sem aggódom. Nagyon szeretek a Williamsnél dolgozni, tényleg öröm itt a munka, és szerintem ők is hasonlóan éreznek irántam. Jó lenne maradni, de a legfőbb, hogy olyan csapatnál lehessen az ember, ahol jó a munka és van jövő. Bármire nyitott vagyok.”

Akár 2016 végén, akár később, Massa F1-es karrierje egyszer véget ér. Utána is folytatná a versenyzést.

“Jó lenne kipróbálni más autókat, más kategóriákat. A NASCAR-ban nem tudom elképzelni magamat, az nagyon más, a nulláról kellene indulni. A ralizás is ilyesmi, teljesen más. De más kategóriákban el tudnám képzelni magam, például a tartóssági világbajnokságban (WEC), esetleg a DTM-ben, vagy épp a Formula E-ben. Nem is tudom, majd meglátjuk.”