A Red Bull a Spanyol Nagydíj előtt léptette elő Max Verstappent a nagycsapathoz, míg Danyiil Kvjatot visszaküldte a Toro Rossóhoz.

A 18 éves holland ifjonc Barcelonában rögtön futamgyőzelemmel mutatkozott be, de hiába beszélt több interjúban is arról, hogy a következő fordulóban, Monacóban az elsődleges célja az lesz, hogy elkerülje a falakat, a szabadedzésen, az időmérőn, majd a futamon is falnak ment.

Egyesek igazolva látják, hogy Verstappen még nem elég érett ahhoz, hogy a Red Bull Racingnél vezessen, de a csapatfőnök szerint a múlt hétvégi szereplés miatt nem kell aggódni.

“A versenyének az első fele nagyon erős volt, volt pár nagyszerű előzése, szépen előredolgozta magát a top10-be. Keményen nyomta, mert látta, hogy Rosberg elérhető távolságban van, de a körülmények sajnos kifogtak rajta az emelkedő tetejénél. Nem ő volt az egyetlen, aki hibázott ott” – utalt arra Christian Horner, hogy korábbi versenyzőjük, a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel is majdnem a korlátnak hajtott a Ferrarival.

horner

“Elég nagy a kontraszt az előző és a mostani hétvégéje között, de úgy gondolom, hogy ez is hozzátartozik a tanulási folyamathoz. A trend így is igen meggyőző, és csakis tanulhat az ilyesmikből. Alig hiszem, hogy jövőre ugyanilyen hibát láthatunk tőle.”

Horner leszögezte, hogy az ifjonc is a súlyának megfelelően kezelte a történteket:

“Nagyon bántotta, ami szombaton történt, bocsánatot kért a csapattól, értelmes srác, van tartása. Tanulni fog abból, ami a hétvégén történt, és képes lesz továbblépni.”