A Williamsnél Valtteri Bottas és Felipe Massa szerződése is lejár az év végén, a hosszabbításról pedig még nem esett szó.

A 35 éves Massa tisztában van vele, hogy nem is veheti biztosra a maradást, mondta el Monacóban:

“A monacói verseny után szoktak megindulni a tárgyalások, a csapatok, pilóták elkezdenek foglalkozni a jövővel. Én is kezdem már látni, milyen lehetőségek vannak, de biztosat még nem tudok. A cél, hogy valami jó helyet találjak még néhány évre, szerintem semmi sem lehetetlen.”

“Amikor kifut az ember szerződése, el kell döntenie, mi a helyes irány. Igen, lehetséges, hogy maradok a Williamsnél, de más csapatokkal is tárgyalhatok. Látni kell, hogy mi a helyzet a pilótapiacon.”

A paddockbeli pletykák szerint a Red Bullnál gyakorlatilag leírt Danyiil Kvjat, valamint a Forma-1-es pályafutását a Williamsnél kezdő Jenson Button is esélyes lehet Massa helyére.

but

A McLarennél 2010 óta versenyző 36 éves Button azt mondja, szeretne még maradni a wokingi csapatnál, az alakulat viszont nyomás alatt áll, ugyanis a hatalmas ígéretnek számító neveltjük, Stoffel Vandoorne 2017-re versenyzői ülést akar, és ha házon belül nem léptetik elő, egy rivális viheti a belgát.

“Amíg versenyképes autóhoz juthatok, ami talán a McLaren lehet jövőre, még szeretnék maradni a Forma-1-ben” – mondta a 2009-es világbajnok a hétvégén. “Jövőre új szabályok jönnek, az autók gyorsabbak lesznek, szóval izgalmas kihívás lenne a versenyzés.”

Amikor konkrétan a williamses visszatérés lehetőségéről kérdezték, így felelt: “Tetszik, amerre a McLaren és a Honda halad, szeretnék ott lenni, amikor beérnek a munka gyümölcsei.”

Button ezzel együtt arra utalt, hogy akárkivel is ír alá, már nem gondolkodik hosszú távú szerződésben: “Elértem azt a kort, amikor már igénylem a választás szabadságát.”