Noha a Ferrarinál az idei szezon előtt a bajnoki cím lehetőségét sem zárták ki, egyre inkább úgy tűnik, hogy a Red Bull már az olaszok előtt jár. Noha Monacóban az egyik Mercedes lecsúszott a dobogóról, az nem a Ferrarié lett, a Force India túljárt a csapat eszén.

“Szorosan egymás mögött vonatoztunk abban a sorban, ahova beszorultam” – mondta Vettel, aki végül negyedik lett. “Az első csere után, amikor feltettük a köztes abroncsokat, el kellett volna mennem Massa mellett, és akkor meglett volna a dobogó.”

“Nem sikerült, pedig az én autómon voltak a gyorsabb gumik. Tudjuk, hogy itt nagyon nehéz előzni, de valahol mégis utat kellett volna találnom. Nem sikerült, és ezzel sok időt veszítettem, ezért érhettek utol mások.”

“Nem dolgoztunk rosszul, de ők (a Force India) még jobban, és elénk kerültek. Gyorsabbak voltunk náluk, de ezt nem tudtuk pozícióra váltani.”

A másik Ferrarival Kimi Räikkönen már a verseny elején kiesett, miután saját hibájából a falnak ment. Mivel a sérült autóval az indokoltnál tovább szerencsétlenkedett a pályán, a finn pilótának jelenése volt a felügyelőknél. Büntetést nem kapott, mert elfogadták az érvelését, hogy biztonságos helyen akarta leparkolni az autót.