Nico Rosberg igazi csapatjátékos volt a Monacói Nagydíjon: a verseny elején maga elé engedte csapattársát, Lewis Hamiltont, aki később megnyerte a futamot, míg a német csak hetedik lett. Ezzel gyakorlatilag egy csapásra nyílt lett a bajnokság.

Noha Rosberg feltűnően lassúnak tűnt, nem utalt műszaki hibára. “Engem is meglepett, hogy ma mennyire nem volt tempóm” – mondta Rosberg. “Az intermediate abroncsokon egyáltalán nem éreztem az autót, aztán a bokszkiállásnál is problémánk volt. Emiatt forgalomba kerültem, és aki Monacóban hátra kerül, az ott is marad.”

Rosberg még az utolsó körben is pozíciót veszített, Nico Hülkenberg előzte meg. “Neki lágy abroncsai voltak, és több maradt belőlük. Én ultralágyon voltam, amelyek teljesen elfogytak.”

“Amint elkezdett szemerkélni az eső, teljesen lehűltek az abroncsaim, az övék egy kicsit jobban bírták, és így több tapadása volt.”

Rosberg megérti, hogy a Mercedes félreállította. “Nagyon egyszerű volt a helyzet: nekem nem volt tempóm, Lewisnak meg esélye volt a futamgyőzelemre, amit hozott is. A csapat miatt fel sem merült bennem, hogy akadékoskodjak.”

“Természetesen egy kicsit fájt, de a döntés rendben volt.” Rosberg előnye 24 pontra csökkent a bajnokságban.

Toto Wolff csapatfőnök szerint valamilyen “beállítási gond” volt a Mercedesnél, de azt is mondta, hogy egyik autó sem volt százszázalékos. “De ebből is tanulni fogunk” – nyilatkozta Wolff.