Daniel Ricciardo (1.): “Nagyon különleges helyszínről van szó. Tudtam, hogy lehet esélyem erre, már csütörtökön is jól nézett ki a helyzet. Már Barcelonában is éreztem, hogy jól vezettem, de valami kicsi hiányzott, Monacóba abszolút magabiztosan érkeztem. Éreztem, hogy meg tudom csinálni, végig nagyon jól érzem magam az autóban. Nagyon jó volt a csomagunk, örülök, hogy sikerült kihozni a maximumot belőle. Meglátjuk, működik-e a szuperlágyas taktika, bíztunk benne, hogy így több lehetőségünk lesz holnap. A Q2 megalapozta a Q3-as teljesítményünket is.’

Nico Rosberg (2.): “Nem hiszem, hogy kicsúszott volna a kezemből a pole, nem is volt a kezemben soha. Daniel nagyon gyors volt ma, megérdemli a pole-t, én nem voltam elég gyors. Ennyi az egész.”

Lewis Hamilton (3.): “Nehéz időmérő volt, nem is tudom, mit kéne mondanom. Jó, hogy ki tudtam menni, és tudtam futni egy kört, nem is volt olyan rossz. Volt esélyem a pole-ra, de nem sikerült megszerezni, holnap azért megpróbálok mindent a győzelemért.”

A Mercedes hivatalos Twitter-csatornáján megjelentek szerint a Q3 elején mindkét autónál probléma támadt az üzemanyagnyomással, ez késleltette Rosberg indulását, Hamiltont pedig a csapat utasította arra, hogy álljon meg a bokszutca kijáratánál.