Nem Max Verstappen napja volt a szombati: a Red Bull fiatal pilótája a harmadik szabadedzésen legyalulta a korlátot autójával, aztán az időmérőn is elmért egy kanyart a Q1-ben. Ez a hiba súlyosabb volt, véget is ért a holland kvalifikációja.

Verstappen az időmérő után azt mondta, alulbecsülte a tapadást, nem gondolta volna, hogy ilyen korán elfordul a Red Bull. “Nem akartam túl sokat” – magyarázta Verstappen.

“Túl korán fordítottam el a kormányt, és érintettem a korlátot. Emiatt eltört a felfüggesztés, és a következő kanyarban nem tudtam elkerülni a falat.”

“Egyébként jól éreztem magam az autóban, rögtön az első gyors körömet jobbnak éreztem, mint bármelyiket ezen a hétvégén. A 21. helyről rajtolok, remélem, az időjárás segít. Az autónak semmi köze nem volt ehhez a balesethez.”

Helmut Marko szerint ha nincs a baleset, Verstappen is elöl végezhetett volna. “Sajnos, Max elkövetett egy ugyanolyan hibát, mint amilyet Rosberg is” – így Marko. “Túl közel ment a korláthoz, de az ő esetében sajnos eltört egy lengőkar, és nem tudta elkerülni a falat. Ő is nagyon elöl végezhetett volna.”