A McLaren versenyfőnöke, Eric Boullier a Monacói hétvége előtt arról beszélt, hogy a kasztnijuk a mezőny egyik legjobbja a Mercedes és a Red Bull mögött, a Ferrarival pedig nem is kell majd számolniuk.

Ehhez képest a csapat versenyzői ugyanúgy a középmezőnyben szerepeltek, mint eddig, Jenson Button már az időmérő második szakaszában búcsúzott, míg Fernando Alonso – idén másodszor – épp becsúszott a Q3-ba, ahol utolsóként végzett.

Utólag nem épp arról beszélt, hogy mennyire feküdt az autónak a pálya:

“Igen, egy kicsit túl optimisták voltunk, de sosem lehet előre tudni, amíg a pályára nem lép az autó. Egy kicsit merészen jósoltunk, de majd meglátjuk, hátha sikerül szépen, pontokkal végezni.”

“Végig hiányzott a tempó, gondjaink voltak csütörtökön, egész hétvégén nem bíztam az autóban. Elöl hiányzott a tapadás, és ha Monacóban nincs meg az önbizalom, akkor minden egyes kör nagy próbatétel, mert belemenősen kell vezetni, de az ember nem tudja, hogyan viselkedik majd az autó.”

mon_edz_62

“Szóval nem volt könnyű, ebből a szempontból nem vagyok valami elégedett, de most már nem tudjuk visszacsinálni. Igyekszem majd pontot szerezni a futamon. Láthattuk, hogy sok hiba, incidens történt eddig, szóval ott kell majd lenni, hogy kihasználhassam a helyzetet, és valami jó eredményt hozhassak.”

Alonso szerint ehhez az első, elengedhetetlen lépés a Q3-ba való bejutás volt.

“Monacóban nagyon kell hajtani erre, mert vasárnap nagyon nehéz előzni, szóval minden áron a Q3-ba kellett jutni. Holnap aztán élni kell a lehetőséggel és figyelni az eget, mert esőt jósolnak.”

Alonso Kimi Räikkönen hátrasorolása miatt a 9. helyről rajtol majd, csapattársa, Jenson Button a 13. helyről kezd.