A történet nem újdonság, köztudott, hogy a McLaren a 90-es években nagyon szerette volna leigazolni Michael Schumachert, azonban most újabb kis adalékkal bővítette Ron Dennis.

A McLaren-vezér a csapat 50 éves Forma-1-es jubileuma kapcsán – az 1966-os Monacói Nagydíjon indultak először – a Forma-1 hivatalos oldalának adott interjúban idézte fel az alábbi sztorit:

“Mára Ferrarinál versenyzett, amikor Michaellel sikerült megegyeznem, hogy a McLarenhez szerződjön. A megbeszélés nem egy versenyhétvégén zajlott, nem, egy monacói szállodában találkoztunk titokban. Végül azonban nem jött össze a dolog, mert a menedzsmentje minden, a képmását illető jogot meg akart tartani, emellett pedig nagyon sok pénzt is kértek. Csalódott voltam, mert szerintem Mika (Häkkinen) és Michael mesés versenyzői páros lett volna” – magyarázta Dennis.

A titkos találkozó valamikor 1998-2000 között történhetett, hiszen Schumacher 1996-ban, kétszeres világbajnokként igazolt a Ferrarihoz, azonban a bajnoki sikerek csak 2000-től jöttek, ’98-99-ben viszont Häkkinen szerezte meg a címet a McLarennel, majd a 2001-es idény után vissza is vonult.

Az alábbi videón Dennis 1993-ban győzködi arról az akkor még nem is világbajnok Schumachert, hogy üljenek össze valamikor egy beszélgetésre, de a német azt mondja, szeretné látni, hová fejlődik csapata, a Benetton, és amúgy is tiszteletben akarja tartani a szerződését.