A McLaren neveltjeként Stoffel Vandoorne 2013-ban a szintén mclarenes Kevin Magnussen mögött a 2. lett a Formula Renault 3.5-ben, 2014-ben már a GP2-ben érte el ugyanezt az eredményt, tavaly pedig a széria történetének legdominánsabb teljesítményével lett bajnok.

A belga versenyző ennek ellenére csak tesztpilóta maradt a Forma-1-es csapatnál, hiába nagy tehetség, a bahreini, pontot érő beugrása után kénytelen volt visszatérni a japán Super Formulába.

Vandoorne már több nyilatkozatban jelezte, hogy nem akar örökké várni, és tehetsége alapján biztosan helyet kapna más csapatnál, de McLaren-vezér Ron Dennis Monacóban arról beszélt, hogy nem adják a pilótát:

“Stoffel egy végtelenül tehetséges, intelligens és munkabíró fiatal pilóta, hatalmas potenciállal, ráadásul tudja, hogyan kell győzni. Emiatt a McLaren jövőjének fontos eleme, bármelyik csapat, amelyik azt hiszi, hogy képes lehet megszerezni, nagy tévedésben van.”

bah_17

“A 2017-es versenyzői felállásunkról még nem döntöttünk, és nem kommunikálhatunk semmit, de azt biztosra vehetik, hogy Stoffel nem eladó.”

Mivel Fernando Alonso szerződése 2017 végéig él a csapattal, Vandoorne előléptetése csak Jenson Button elbúcsúztatásával lehetséges. A 36 éves veterán egyébként valószínűleg készül is erre, úgy hírlik, tárgyal első Forma-1-es csapatával, a Williamsszel a visszatérésről, persze az is könnyen lehet, hogy a visszavonulást választja.