A Forma-1-ben idén új csapat mutatkozik be: pályára lép a Ferrari-támogatású amerikai alakulat, a Haas.
Az istálló mostanra bejelentette a tesztprogramját is, a jövő heti, első négynapos barcelonai gyakorláson Romain Grosjean és Esteban Gutierrez felváltva vezet majd két-két napon, míg a második menetben a francia, majd a mexikói kapja meg egymást követő két napra az autót.


“Rögtön melegen fogadott Gene (Haas, tulajdonos), Günther (Steiner, csapatfőnök) és minden csapattag. Nagyon jó a hangulat, igazi amerikai szellemiség: mindenki készen áll a versenyre. Izgalmas, új kihívás. Egészen különleges lesz, hogy több mint 30 év után újra amerikai csapat szerepel a rajtrácson. Hihetetlen érzés lesz az első napon kigurulni a garázsból. Mindenki motivált, várjuk az eső tesztet, aztán az első versenyt” – mondta a Lotustól átigazolt francia.
Grosjean kiemelte, hogy a legfőbb cél a megbízható futás, a lehető legtöbb tesztkilométer gyűjtése lesz:
“Az elsődleges, hogy működjön az autó, aztán dolgozzunk a többin. Remélhetőleg sokat tudunk futni! Új a csapat, szóval egységben kell dolgoznunk. A lehetős legtöbb adatot, tudást kell gyűjtenünk. Fontos, hogy a lehető leghamarabb meglegyen a megbízhatóság, ugyanis nem tesztelünk valami sokat Melbourne előtt.”
A francia pilóta a hétvégén egyébként új sisakfestését is bemutatta: