A Forma-1-ben 1991 és 2012 között a Jordannél, a Benettonnál, a Ferrarinál és a Mercedesnél versenyző, összesen hét világbajnoki címet szerző Michael Schumacher több mint két éve, 2013. december 29-én szenvedett súlyos agysérülést egy franciaországi síbalesetben.
Az F1-legenda kilenc hónap kórházi kezelést követően 2014 őszén került haza a család svájci otthonába, ahol a – meg nem erősített – hírek szerint felesége, Corinna egy teljes miniklinikát építtetett fel, az exversenyzővel 15 fős egészségügyi személyzet foglalkozik.
F1: Évi 3 milliárd Schumacher kezelése? 2
A svájci birtok bejárata – nem tudjuk, mi történik mögötte


Az olasz Gazzetta dello Sport most a brit Daily Mailre hivatkozva arról ír, hogy Schumacher kezelése heti 190 ezer euró körül van, azaz évi 10 millió euróra (bő 3 milliárd Ft) rúg, ami egy magyarországi kisváros költségvetésével vethető össze.
Mivel a család és a menedzser, Sabine Kehm gyakorlatilag semmilyen érdemi információt nem osztott meg a nagyközönséggel a hazaszállítás óta, így a brit bulvárlap állítását mindenképp fenntartásokkal kell kezelni. Az angol lapok az elmúlt másfél évben többször különböző összegekkel álltak elő, de biztosat nem tudni.
Schumacher állapotáról is csak spekulációkra, és régi barátai elejtett, szűkszavú megjegyzéseire hagyatkozhatunk – legutóbb a Ferrari volt elnöke, Luca di Montezemolo mondott annyit, hogy nem tud jó hírekkel szolgálni egykori versenyzőjéről.  
Schumi egyébként minden bizonnyal nagyon lefogyott, az izmai a rendszeres tornáztatás, mozgatás ellenére is elsorvadtak mostanra, valószínűleg legjobb esetben is csak kezeit mozgatja és pár lépést tehet meg, a szellemi képességeiről viszont csakis találgatni lehet. Elképzelhető, hogy épp csak érzékeli a világot, de az is, hogy képes szemmozdulatokkal, fejmozgásokkal, esetleg szavakkal is kommunikálni.