A Lotus által két évvel ezelőtt utánpótlás-pilótaként felvett Marco Sorensen pár napja a dán Ekstra Bladetnek nyilatkozva azt mondta, felmondott az enstone-i csapatnál, miután az alakulatot átvevő Renault is megtartotta tesztelőként a szerinte megalázóan lassú spanyol pilótanőt, Carmen Jordát. Sorensen azt állította, Jorda a szimulátoron 12 másodperccel lassabb volt nála.
Jorda egy évvel ezelőtt került a Lotushoz, szerződtetése felhördülést okozott, ugyanis semmilyen értékelhető eredménye nem volt az alsóbb kategóriákban, három GP3-as idénye alatt végig a “futottak még” csoportba tartozott.
A 27 éves pilótanő szerdán reagált Sorensen interjújára:
Durvul a Forma-1-es adok-kapok 2
Sorensen


“Őszintén szólva azt sem tudom, ki ő. Enstone-ban sosem láttam. Tavaly nem tartozott a csapathoz. Jobb lenne, ha a saját karrierjére koncentrálna, az nem járja, hogy másokat, ebben az esetben engem, akar felhasználni ahhoz, hogy magát fényezze” – mondta.
“Tavaly a szimulátoron nagyjából végig egy másodpercen belül voltam Grosjean idejéhez képest. Ha hiszünk sorensen számainak? Hát, ha valaki 11 másodperccel gyorsabb lenne Romainnál, akkor biztosan bármelyik Forma-1-es csapat azonnal szerződtetné.”
“12 másodperc? 12 órája ezen röhögök!” – írta a Twitteren Jorda, amire viszont egy másik GP3-as pilóta, Richie Stanaway reagált: “Ha nem az utolsó lettél volna minden egyes GP3-futamon, nem születnének rólad viccek.”