Pastor Maldonadót szponzora fizetési nehézségei miatt az utolsó pillanatban rúgta ki a Renault, és szerződtette a helyére Kevin Magnussent. A venezuelai pilóta nem dühös, de nem számított rá, hogy így alakulnak a dolgok.

“Néhány órán belül drámaian változtak az események” – mondta Maldonado. “Hirtelen szponzor nélkül maradtam, minden más ebből következett.”

“Nem érzek dühöt, de minden vagyok, csak boldog nem. Derült égből villámcsapásként ért a dolog.”

Úgy tudni, hogy a PDVSA évi ötvenmillió dollárral támogatta a Renault-előd Lotust, Maldonado nem árulta el, min csúszott el az idei szereplése.

“Erről nem beszélek. Vannak érzékeny témák ebben az ügyben, és én most csak azon gondolkozom, hogyan tudnék továbbra is versenyezni.”


“A PDVSA mindig remek munkát végzett, és támogatott más pilótákat egyéb sorozatokban, meggyőződésem, hogy ez így is marad.”

“Ami a 2012-es barcelonai győzelmemet illeti, az volt az F1 történetének egyik legnagyobb meglepetése, de nem számomra. Megérdemeltem azt az érzést. A buli feledhetetlen volt, aki azt hiszi, hogy a Williams egy hűvös, távolságtartó csapat, nagyon téved.”