A Ferrari 2015-re a Saubertől ejtett Esteban Gutierrezt és a Toro Rossótól elküldött Jean-Eric Vergne-t igazolta tesztpilótaként, kettejük közül a mexikói volt a tartalékos, a francia a szimulátoros háttérmunkával foglalkozott.
Mindketten versenyben voltak a Frrari-kötődésű új csapat, az amerikai Haas versenyüléseiért, amit végül a jó szponzori háttérrel rendelkező Gutierrez kapott meg, ez viszont előléptetést hozhat az F1-es munka mellett a Formula E-ben versenyző Vergne-nek.
“Igen, hamarosan változnak a dolgok, nemsokára bejelentjük” – mondta az NBC Sportsnak a 25 éves pilóta, amikor a lehetőségről kérdezték. 
Az új gyári csapatát bemutató Renault-nál a múlt kedden már megnevezték a tartalékost, a posztot a GP3-bajnok Esteban Ocon kapta, de a hírek szerint a francia gyártónál is lehet még szabad tesztpilótai pozíció, amire a tavaly a Manornál versenyző Roberto Merhi pályázik, írja a spanyol Marca.
“Pár napon belül mozdulhatnak a dolgok, van még hely az F1-ben” – mondta a 24 éves versenyző. “Úgy remélem, hogy a héten már valami konkrétumot hallok majd, amit aztán bejelenthetünk.”