F1: A Renault-nál nem kért szerepet a legenda 2

Míg a Mercedes gyári csapata élére nyelvi-kulturális alapon választott korábbi világbajnokot, a Ferrarival és a McLarennel nyerő osztrák Niki Laudát, a Renault-nál kéznél volt a “hazai”, a márkához versenyzőként és nagykövetként is kapcsolódó négyszeres bajnok Alain Prost személyében, náluk mégsem foglalt el semmilyen posztot a legenda.
A francia exversenyző azt mondta, ez így is van jól, ugyanis épp eléggé leköti a Renault Formula E-s csapatának igazgatása.
“Mostanra világos lehet, hogy úgy döntöttem, nem vállalok szerepet a Forma-1-ben” – nyilatkozta Prost a Motorsport.comnak arra utalva, hogy a korábbi spekulációk Laudáéhoz hasonló szerepet szántak neki.
“Az én szememben nem lett volna értelme, ugyanis épp elég dolgom van a Formula E-ben, amit nagyon élvezek és amiben hiszek. Stratégiai jelentősége van a Renault számára, jelen akarnak lenni a Formula E-ben, ami szerintem fontos a jövő szempontjából.”
“Márkanagykövet is vagyok, így tényleg nem lenne értelme, hogy itt is vagyok, ott is vagyok, csak zavart keltene a Forma-1-es csapat irányításában. Szóval inkább a Formula E-t és a nagyköveti szerepet választottam, és elégedett is vagyok ezzel.”