Szerdán bemutatta új autójának ideiglenes festését és pilótáit a Renault. Ahogy arra számítani lehetett, Pastor Maldonadót Kevin Magnussen váltotta, a még a Lotus által szerződtetett Jolyon Palmer megtarthatta az állását.

Kevin Magnussen a mclarenes parkolópálya után került vissza a Forma-1-be, egyébként nem érdemtelenül. “Remélem, sok mindent bizonyítok majd” – fogalmazott a dán.


“Tele vagyok motivációval azok után, hogy kihagytam egy évet. Annyi hétvégén ültem a pálya mellett versenyzés helyett, sikerre éhesen térek vissza, és szeretném megmutatni az értékeimet.”

“Az elmúlt néhány év karakterépítő volt. 2014-ben úgy éreztem, hogy jól helytálltam a McLarennél egy korábbi világbajnok ellen. Nehéz volt megemészteni, hogy lecseréltek, még akkor is, ha nagyon erős felállása lett a csapatnak. Hatéves korom óta minden évben versenyeztem, szóval ez nem volt benne a terveimben.”

“Ez nem csak egy szimpla F1-es ülés, topcsapatban vagyok. Sokat jelent ez számomra. A Renault a jövőben a vb-címekért küzdhet, még ha valószínűleg lesz is egy építkezős fázis. Alig hiszem el, hogy a része lehetek ennek.”

F1: Magnussen ég a bizonyítási vágytól a Renault-nál 3


Palmer alig várja, hogy kipróbálhassa az RS16-ost. “Ez egy nagyon izgalmas projekt, szuper, hogy az elejétől fogva benne lehetek” – mondta Palmer. “Fantasztikus ez a bejelentés, a Lotus megvásárlásával a Renault bizonyította, hogy nagyon elkötelezett a sorozat iránt.”

Palmer tavaly már több szabadedzésen is lehetőséget kapott, ez a tapasztalat hasznos lehet számára. “Az előző évvel remek alapokat kaptam, most pedig itt ez az óriási lehetőség. Gyári pilótának lenni – ez minden, amiről álmodhattam.”

“A hangulat remek a gyárban, mindenki előre tekint. Átmeneti év vár ránk a tavalyi nehéz lezárása után, az én feladatom, hogy a lehető legtöbbet tegyem a csapat fejlődéséért. A potenciál hatalmas.”