Pár hete röppent fel, hogy Venezuela bizonytalan belpolitikai és gazdasági helyzete miatt – “a kérdés csak az, hogy a kormány vagy a gazdaság omlik össze előbb”, írta múlt pénteken a Financial Times – a Renault ejtheti Pastor Maldonadót, hogy más versenyzőt ültessen a helyére.
A múlt héten már konkrétan Kevin Magnussen érkezéséről beszéltek, mostanra pedig a dán BT “több jól értesült forrásra” hivatkozva arról ír, hogy szerződést is kapott a McLarentől 2015 végén menesztett pilóta. 


A 23 éves versenyző igazolását minden bizonnyal szerdán jelentik be, amikor Párizsban a Lotusból újra a Renault gyári csapatává váló alakulat teljes bemutatását tartják.
A szerdai eseményen az is kiderülhet majd, a Renault milyen egyéb márkákat kíván promotálni a Forma-1-ben. Hallani arról, hogy a Red Bullnak szintén búcsút intő japán luxusalmárka, az Infiniti az új csapatnál lesz névadó szponzor, de az Alpine márkanév feltámasztásáról is pletykálnak.
A Maldonadót támogató venezuelai állami olajcég, a PDVSA távozásával a Renault régi szövetségese, a Total megjelenése elől is elgördül minden akadály.