A brit Autosport úgy tudja, hogy a korábbi nyilatkozatok ellenére a Renault nem tartja meg a Lotustól “megörökölt” Pastor Maldonadót, a venezuelai szerződését felbontják, hogy helyére a McLarentől elküldött Kevin Magnussent ültessék 2016-ra.


A szaklap szerint a 23 éves dán pilótával előrehaladottak a tárgyalások, a Renault új gyári csapatának jövő szerdai bemutatásakor már őt is bejelenthetik Jolyon Palmer partnereként.
A Lotushoz 2014-re átigazolt Maldonado az enstone-i csapatnál semmi értékelhetőt nem alkotott az elmúlt két idényben, azonban a venezuelai állami olajtársaság, a PDVSA évi több mint 40 millió dolláros szponzori támogatása a Renault-nak is jól jött volna, azonban ezt a pozitívumot is aláásta a dél-amerikai országban kialakult politikai bizonytalanság, valamint az olajárak esése. 
Az elmúlt hetekben a Renault és a PDVSA képviselői megbeszéléseket folytattak a támogatás összegéről, de a tárgyalások a héten megszakadtak. Az Autosport szerint halvány esély még van arra, hogy Maldonadóval újratárgyalják a szerződést 2016-ra, de sokkal valószínűbb Magnussen bevetése.
A Renault-tól való távozás után Maldonado öt szezont követően búcsúzhat a Forma-1-től, hacsak nem tud helyet szerezni a sereghajtó Manor-Mercedesnél, ehhez persze a PDVSA támogatása is kell, hiszen jelöltekből nincs hiány.