Bár Mark Webber és Sebastian Vettel kapcsolata finoman szólva sem volt baráti a Red Bullnál közösen eltöltött évek alatt, a sportágból 2013 végén visszavonult ausztrál képes elismerni a négyszeres világbajnok versenyzői kvalitásait.
Az azóta a tartóssági világbajnokságban (WEC) bajnoki címig jutó ausztrál veterán Vettelt immár jó barátja, Fernando Alonso elé helyezi mint az F1 legjobbját.
Webber: Vettel a legjobb, Maldonado a legrosszabb F1-es 3


“Azt azért nem állítanám, hogy Fernando kezdi elveszíteni a varázsát, de úgy gondolom, hogy a motiváció terén azért komoly kihívással küszködik mostanában. Ha a legjobbat kellene megneveznem, akkor Sebastiant választanám, ő képes a teljes csapatot összerántani, beindítani a buldózert, szerintem ez következik hamarosan a Ferrarinál” – mondta az ausztrál Wheels magazinnak.
“Bár sokszor rosszul jártam ezzel, elképesztően egyenletesen teljesít. Lewisnál (Hamilton, Mercedes) fejben azért néha vannak gondok, de Sebastian igazi németes módon megy előre.”
A legrosszabb Forma-1-es pilóta nem kívánt sok indoklást: “Valószínűleg Maldonado. Csak küszködik, nem lenne helye az F1-ben, egyszerűen csak a futottak még kategóriába tartozik.”