F1: Honda-motorra vált a Williams? 2 Az Auto Bild Motorsport szerint a Williamsnél úgy érzik, hogy a Mercedes ügyfélcsapataként nincs esélyük arra, hogy legyőzzék a címvédőt, a tavaly gyengélkedő Hondával ellenben meglenne erre az esély.

A Williams az új szabályok bevezetésével párhuzamosan, a 2017-es szezon előtt váltana, az újítások várhatóan egyébként is megbolygatják majd az erősorrendet. A Williams már tavaly is nehezményezte, hogy a Mercedes csak a saját autóiba szerelte be az Olasz Nagydíjra elkészült új specifikációjú motorját, az ügyfélcsapatok ezt nem kapták meg.

A Honda vezetői már korábban világossá tették, hogy nyitottak újabb csapatok kiszolgálására, ez ellen azonban Ron Dennis, a McLaren vezére határozottan tiltakozik. A japánok azt is világossá tették, hogy minden megkeresésről tájékoztatni fogják a McLarent.

A Williams egyébként optimista a 2016-os szezon előtt, a szimulációk állítólag ígéretes számokat mutatnak, a csapat szerint az eddigi legnagyobb előrelépést hozhatja az idei szezon.

Rob Smedley, a Williams főmérnöke próbálta hűteni a kedélyeket Honda-ügyben, de csak kötelező körökre futotta tőle. “Nagyon-nagyon elégedettek vagyunk a Mercedes kiszolgálásával és az erőforrással egyaránt” – mondta Smedley. “A Mercedes nagyon profi alakulat, és hihetetlenül jó erőforrást szállít.”