F1: Óriási meglepetésekkel indul az idei szezon? 1

Pirelli

Az idei szabályok szerint a versenyhétvégékre három keveréket jelöl a Pirelli, ebből egyet kötelező használni, a másikat viszont a maradék kettőből szabadon választhatják ki a csapatok.

Az első négy versenyre a közepes, lágy és szuperlágy keveréket jelölte a Pirelli, egyes választásokon pedig még az olaszok is meglepődtek. “Nem hinném, hogy az év eleje úgy alakulna, ahogy azt megszokhattuk” – mondta Hembery.

“Nyugodtan állíthatom, hogy egyes csapatok választásai érdekesek lesznek. Izgalmas kezdés előtt állunk.”

“Később arra számítunk, hogy a helyzet normalizálódni fog, és ahogy haladunk előre a szezonban, úgy lesznek egyre hasonlóbbak a csapatok választásai.”

Hembery úgy érzi, radikális új szabályok nélkül is el lehet érni, hogy az F1 körönként négy-öt másodpercet gyorsuljon 2017-re. “Ez az erőforrások és az aerodinamika természetes fejlődéséből is kijöhet, nem kell feltétlenül felforgatnunk mindent” – fogalmazott Hembery.

A Pirelli sportigazgatója jelezte azt is, hogy noha elvileg megnyerte a 2017-2019-es időszakra kiírt tendert, a mai napig nem kapott szerződéstervezetet a Nemzetközi Automobil Szövetségtől.

“Arra számítottunk, hogy mostanra alá is lesz írva. Kicsit furcsa a helyzet.” Egyelőre nem tudni, mi lehet a késlekedés oka.