F1: Megingott Maldonado helye a Renault-nál 2 Az Autosport szerint a Renault fejesei jelenleg Venezuelában tárgyalnak a PDVSA illetékeseivel a Pastor Maldonadóval kapcsolatos szponzorációról. A tárgyalásokon szó van többek között arról is, hogy mivel a Renault az autó átfestését tervezi, kisebb, vagy akár más helyen lévő felület juthat a PDVSA-nak, amire a cégnek rá kell bólintania.

Venezuelában jelenleg van egy kis felfordulás a decemberi választások eredménye miatt is, a káosz pedig hatással lehet az olaj árára, és így Maldonado pozíciójára is. A Renault mindezekkel együtt Maldonadóval képzeli el a szezont, a tárgyalásokon a feltételeket akarják átalakítani.

Noha a venezuelainak érvényes szerződése van, a Renault B tervvel is készült arra az esetre, ha a PDVSA esetleg kiszállna. Ebben az esetben Kevin Magnussen a legesélyesebb a beugrásra, és ha a versenyzői állás esetleg nem is jön össze, tesztpilótaként akkor is számítanának a dánra.

A Renault nem tagadja a spekulációkat. “Szerződésünk van Pastorral. Ez a jelenlegi helyzet” – mondta a csapat egyik szóvivője a BBC-nek. “Ki tudja, mi történik Ausztráliáig, jelenleg Pastorral és Jolyonnal tervezünk.”