F1: A negyedik helyre hajt a Force India 1
F1: A negyedik helyre hajt a Force India 2

F1: A negyedik helyre hajt a Force India

F1: A negyedik helyre hajt a Force India 9
F1: A negyedik helyre hajt a Force India 10
F1: A negyedik helyre hajt a Force India 11
F1: A negyedik helyre hajt a Force India 12
F1: A negyedik helyre hajt a Force India 13
F1: A negyedik helyre hajt a Force India 14
Fotó megosztása:
F1: A negyedik helyre hajt a Force India 15 Ahhoz képest, hogy sokáig az sem volt biztos, életben marad-e a Force India, folyamatosan csúszott a fejlesztésekkel a csapat, végül az összetett ötödik helyén végzett. Ennél jobb eredményt még soha nem ért el az alakulat, amely a 2017-es új szabályoktól még többet vár.

“A 2017-es szabályok nagyon izgalmas lehetőséget jelentenek számunkra” – mondta Bob Fernley, a Force India hivatalosan helyettes, valójában tényleges csapatfőnöke. “Bizonyítottuk, hogy aerodinamikailag a topcsapatok szintjén vagyunk, akkor miért is ne tudnánk még jobb autót készíteni 2017-ben, és megtenni a következő lépést?”

“A tavalyi B specifikációjú autónk is jelezte, hogy képesek vagyunk a bajnokság végéig fejlődni. 2017-et mindenki tiszta lappal kezdi, teljesen új verseny indul.”

A 2017-es következő lépés megtétele előtt a Force India az idén meg akarja őrizni a pozícióját. “Személy szerint úgy gondolom, minimális energiát kell tennünk a 2016-os autóba, és maximálisat a 2017-esbe.”