Tavaly ősszel Nico Hülkenberg sima kétéves szerződést kötött a Force Indiával, ami eltér a csapat korábbi gyakorlatától, amely egy plusz egy opciós évre szóló igazolásokat jelent. 
A silverstone-i alakulat helyettes csapafőnöke, Bob Fernley azt mondja, a fentiek ellenére nem akadályoznák, ha Hülkenberget egy élcsapat vinné 2017-re.
F1: A Force India elengedné Hülkenberget 1
F1: A Force India elengedné Hülkenberget 2

F1: A Force India elengedné Hülkenberget

F1: A Force India elengedné Hülkenberget

F1: A Force India elengedné Hülkenberget 8
F1: A Force India elengedné Hülkenberget 9
F1: A Force India elengedné Hülkenberget 10
F1: A Force India elengedné Hülkenberget 11
F1: A Force India elengedné Hülkenberget 12
Fotó megosztása:
F1: A Force India elengedné Hülkenberget 13


“Nico kétéves szerződése elsősorban a folyamatosság miatt volt fontos számunkra, az volt a lényeg, hogy egyben tartsuk a sikeresen működő egységet. Szeretnénk, ha így maradna a felállás, de mi lenne ha egy bajnokesélyes csapattól érkezne ajánlat? Biztos vagyok benne, hogy Vijay (Mallya, tulajdonos-főnök) ugyanolyan belátóan döntene, mint Le Mans esetében tette” – utalt Fernley arra, hogy Hülkenberget tavaly engedték rajthoz állni a Porsche színeiben a 24 órás tartóssági versenyen, amelyet Nick Tandy és Earl Bamber csapattársaként meg is nyert.
“Sergio (szocsi) dobogós helyezése egyértelműen az idényünk fénypontja, de úgy gondolom, Nico Le Mans- győzelmét is ide sorolhatjuk. Micsoda nagyszerű eredményt ért el! Emellett jó fényt vetett ez Vijayre is, amiért megvolt a bátorsága, hogy a szokásokkal szembemenve elengedje Nicót” – emelte ki a helyettes főnök az Autosportnak adott interjújában.
F1: A Force India elengedné Hülkenberget 14


Fernley azt reméli, hogy a Le Mans-i siker után Hülkenberg elsődleges vadászterepén, a Forma-1-ben is összejön végre a győzelem, még ha ez más csapatnál is sikerül:
“Szép lenne, ha Nico a tehetségéhez méltó szintre léphetne tovább, a paddockban sokan gondolják ezt így. Persze ahogy tudjuk, az F1-ben igen korlátozottak a lehetőségek, de bízzunk benne, hogy adódik számára egy ilyen!”