Romain Grosjean a Renault támogatásával versenyzett fiatal pilótaként, majd 2009-ben a francia gyártó csapatánál is mutatkozott be a Forma-1-ben, 2012-ben pedig az akkor Lotus néven futó enstone-i alakulattal tért vissza a sportágba.
A 30 éves francia azonban 2015 végén búcsút intett a jövőre már újra gyári Renault-ként működő Lotusnak, hogy a 2016-ban bemutatkozó Haasnál folytassa pályafutását. Gorsjean nem tagadja, hogy a Ferrari-kötődésű Haastól szívesen lépne tovább a maranellóiakhoz, de azt állítja, néhány év múlva akár a Renault-nál is szerepet vállalna megint.
F1: Grosjean visszamenne a Renault-hoz 1
F1: Grosjean visszamenne a Renault-hoz 2

F1: Grosjean visszamenne a Renault-hoz

F1: Grosjean visszamenne a Renault-hoz 20
F1: Grosjean visszamenne a Renault-hoz 21
F1: Grosjean visszamenne a Renault-hoz 22
F1: Grosjean visszamenne a Renault-hoz 23
F1: Grosjean visszamenne a Renault-hoz 24
F1: Grosjean visszamenne a Renault-hoz 25
F1: Grosjean visszamenne a Renault-hoz 26
F1: Grosjean visszamenne a Renault-hoz 27
F1: Grosjean visszamenne a Renault-hoz 28
F1: Grosjean visszamenne a Renault-hoz 29
F1: Grosjean visszamenne a Renault-hoz 30
F1: Grosjean visszamenne a Renault-hoz 31
F1: Grosjean visszamenne a Renault-hoz 32
F1: Grosjean visszamenne a Renault-hoz 33
F1: Grosjean visszamenne a Renault-hoz 34
F1: Grosjean visszamenne a Renault-hoz 35
F1: Grosjean visszamenne a Renault-hoz 36
Fotó megosztása:
F1: Grosjean visszamenne a Renault-hoz 37


“Enstone az életem fontos fejezetét jelenti. Az ottaniak a barátaim, a családom, a gyárat úgy ismerem, mint a tenyeremet. Néha még a karácsonyt is ott töltöttem, amikor Angliában éltem, december 24-én is benéztem. Nem volt könnyű a távozás, de a paddockban azért ezután sem leszünk messze egymástól” – magyarázta az Autoposrtnak. 
“És ki tudja, három-négy év múlva talán világbajnok autót építenek, és hívnak majd, hogy nyerjünk együtt. Eszményi lenne, franciaként óriási dolog lenne számomra.”
Grosjean hisz benne, hogy a szűkös Lotus-évek után a Renault anyagi erőforrásaival az enstone-i alakulat újra az élmezőnybe kerülhet.
“Világbajnok csapatról van szó, 2005, 2006 nem volt olyan régen. Nagy potenciál van Enstone-ban. Én ezt mindig is tudtam, és csapat is tudta magáról, egyszerűen csak megfelelő eszközök híján nem nagyon lehet ezt demonstrálni.”