A Renault-nak a Lotus felvásárlása után 2016-tól ismét saját gyári csapata lesz, az első, építkezős évben marad a Pastor Maldonado, Jolyon Palmer felállás, akikkel még a Lotus állapodott meg. Amióta a Renault-nál tervben van a saját gyári csapat indítása, azóta pletykálják, hogy Fernando Alonso visszaigazolhat az istállóhoz.

Alonso mindkét világbajnoki címét a Renault-val szerezte, a spanyollal jó kapcsolatban álló Flavio Briatore azonban már jelezte, hogy Alonsót jelenleg nem érdekli a váltás, kitölti a McLarennel kötött hároméves szerződését.

Vagy mégsem? “A Renault jelenleg nagy erőkkel keres jól képzett technikai személyzetet és pilótákat. Ghosn elnök keményen dolgozik azon, hogy Fernando Alonsót kivásárolja a hondás szerződéséből, és visszacsábítsa a csapathoz” – írta a korábbi csapatfőnök Giancarlo Minardi a honlapján.

Minardi ugyan nem írta, hogy honnan szerezte az információt, ezzel párhuzamosan a spanyol AS is írt arról, hogy a Renault-nál téma lehet Alonso szerződtetése. Nehezíti a helyzetet, hogy a spanyol korábban arról beszélt, a McLarennél fejezi be a pályafutását – de ezt végül is a Ferrariról is ugyanígy elmondta évekkel ezelőtt.