A brit luxussportkocsi-gyártó, az Aston Martin 2015 folyamán előbb a Red Bull-lal és a Williamsszel tárgyalt az együttműködésről, majd ősszel úgy tűnt, hogy a Force Indiával egyezik meg arról, hogy a 2016-tól a nevére veszi a silerverstone-i csapatot.
Az elsőre igen komoly lehetőség azonban az év utolsó két hónapjában elhalványodott, nemrég már arról lehetett hallani, hogy ugyan végső döntés meg nem született, de az Aston Martin vezetése már inkább a Forma-1-es belépés ellen van.
A cég CEO-ja, Andy Palmer a francia Le Figarónak nyilatkozva most még egyértelműbben fogalmazott:
“Nincsenek meg az erőforrásaink az F1-es beszálláshoz. Minket annyiban érdekel a motorsport, hogy azon keresztül az utcai autóink technikájának színvonalát demonstrálhassuk, de én nem látom, hogy a Forma-1-es részvétel értéket képviselne számunkra ebben a tekintetben.”
A 2015-ben nyolc éves története legjobb eredményével a konstruktőri bajnokság 5. helyén záró Force India számára fontos lett volna az új befektető érkezése, hiszen az alapító-főnök indiai üzletember, Vijay Mallya cégbirodalma az elmúlt években szépen lassan összerogyott, a pénzügyi háttér egyre bizonytalanabb.