Fernando Alonso abban a reményben tért vissza a McLarenhez, hogy a csapattal megszerezheti harmadik világbajnoki címét, az első szezon azonban nem sikerült túl jól a spanyol számára. Alonso gyakorlatilag versenyképtelen autóval szenvedte végig az évet, a McLaren csak ígérgetésben volt erős.

Lehetőségként felmerült, hogy amennyiben Alonso nem látja a fejlődés jeleit a télen, egyéves szabadságra megy, erre érdekes módon még Ron Dennis cégvezér is utalt. Ezt a témát végül elkenték, Dennisnek pedig egyébként is az a véleménye, hogy Alonso pontosan tudta, mire vállalkozott.

“Fernando szerződése három évre szól. Nincs benne teljesítményre vonatkozó záradék, sőt semmilyen záradéka nincs” – tisztázta Dennis, hogy a kétszeres bajnok kitölti a szerződését.

“Végig tisztában volt vele, hogy az idei szezon tanulóév lesz. Ugyanolyan jól tudja, mint én, hogy a Hondával közösen nagy javulást érünk majd el. Nyitottan csatlakozott hozzánk.”

“Fernando 15 éve van a Forma-1-ben, ezalatt nagy szakértelmet és tapasztalatot szedett össze. Még mindig tele van energiával és lelkesedéssel. Voltak jobb évei a 2015-ösnél, de jól tudja, hogy a McLaren-Hondával még nagy dolgokat érhet el.”

Alonso 2007-ben már volt a McLaren pilótája, de egyetlen konfliktusokkal teli szezon után lelépett. Dennisben nem maradt tüske. “Fernando ugyanannyira keményen dolgozik, mint amennyire tehetséges, ehhez kétség sem férhet. Sokkal érettebb, mint amikor először nálunk vezetett, ő az egyik legteljesebb pilóta, akivel valaha volt szerencsém együtt dolgozni.”

Dennist megkérdezték arról is, hogy mi villant át a fején akkor, amikor a brazil időmérőn napfürdőzni látta Alonsót. “Valójában kuncogtam magamban. Annak semmi értelme, ha a kemény munka mellett soha nincs lazítás, egy kis poénkodástól nem dől össze a világ.”