A Red Bull az idény során többször is szóvá tette, hogy nem tartja elfogadhatónak a Renault motorjának teljesítményét, de hiába akart motorszállítót váltani a csapat, végül nem járt sikerrel. A Ferrari, a Mercedes és a Honda is nemet mondott a Red Bullnak, így jövőre is a Renault szállítja majd a motorokat az istállókat, amelyek TAG Heuer néven futnak majd.

“Könnyű lenne utólag kiragadni részleteket, de azt mindenkinek tudnia kell, hogy ez egy versenyorientált üzlet. Amennyire tudom, én csakis az igazat mondtam” – fogalmazott Christian Horner csapatfőnök.

“Amikor feltettek nekem egy kérdést, válaszoltam rá. És ha valaki visszaolvassa, miket mondtam, szerintem nem talál bennük semmi sportszerűtlenséget. Minden, amit mondtunk, a frusztráltságunkból fakadt.”

Hornerék a nyilvános nyilatkozatokkal próbálták felhívni a Renault figyelmét arra, milyen komolyak a bajok. “Természetesen az üzleti ügyeket soha nem jó kiteregetni, de ezt a lépést is a frusztráltság szülte. A Renault vezetése elég távolról figyelte az eseményeket, úgy éreztük, tudatni kell velük, hogy vannak megoldásra váró dolgok.”