Daniel Ricciardónak az idei szezon nem sikerült túl jól, tavaly harmadik lett a bajnokságban, az idén viszont új csapattársától, Danyiil Kvjattól is kikapott. Ricciardót sokszor hátráltatta műszaki hiba, néha nagyon bosszantotta a tehetetlenség.

“De tízből kilencszer magamban tartottam, mit gondolok, és tettem a dolgom. Próbáltam mosolyogni” – mondta Ricciardo. “Danyiil nagyon szépen talpraállt ebben a szezonban. Az első négy versenyen kicsit elveszett volt, de Monacótól változott a helyzet.”

Ricciardo jövőre is számíthat kellemetlen pillanatokra, a Red Bull ugyanis marad a Renault motorjainál, csak Tag Heuer néven futnak majd az erőforrások. Az erőviszonyokban sem várható nagy változás az ausztrál szerint.

“A Ferrari kicsit felzárkózott, de a Mercedes mindig azonnal tudott válaszolni. Úgy gondolom, hogy jövőre is a Mercedes diktálja majd a tempót, az egyelőre nem tűnik valószínűnek, hogy mi győzelmekért harcolhatunk.”

Ricciardo nem akarja elhagyni a Red Bullt. “2017-ben egy rakás szabályváltozás jön, ezekre oda kell figyelnem. Az utolsó dolog, amit tenni akarok, egy alonsós húzás: hogy esetleg elhagyom azt a hajót, amelyikről kiderül, hogy pont azon kellett volna lenni. Egy ideális világban maradok a Red Bullnál, aztán meglátjuk, milyen opcióim lesznek.”