A hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia, Mick Schumacher a gokartos évek után 2015-ben lépett be a formaautózás világába a német Formula-4 szériában, jövőre pedig mr a Forma-3-ban folytathatja.
A kis Schumacherre idén nagy figyelem irányult, de – talán épp ezért is – hullámzóan teljesített. Mick a hétvégén ott volt a Mercedes évzáró motorsport-gáláján, a Stars&Carson, ahol apja korábbi csapattársával, a szintén Forma-1-világbajnok Keke Rosberg fiával, Nicóval is találkozott.


A Mercedes-pilóta szerint nagyon nehéz dolga van a kis Schumachernek:
“Micknek még nálam is nehezebb a dolga, hihetetlen a felhajtás körülötte. Én ezt megúsztam, és sajnálom őt, mert ez biztosan elvesz valamennyit a versenyzés élvezetéből, de ezzel kell élnie. Én kíváncsian figyelem, hogyan mennek a dolgai, és remélem, hogy a nagy hájp ellenére is élvezni tudja a versenyzést” – mondta a 30 éves német.
A kérdésre, hogy tudja-e tanácsokkal segíteni a kis Schumachert, így felelt: “Az én tanácsaimra nincs szüksége, elég, ha az édesapja eredményeire tekint, ugyanis ő Forma-1 legnagyobb legendája.”
A Forma-1-ből 2012 végén visszavonult Michael Schumacher két hét híján két éve szenvedett súlyos agysérüléssel járó síbalesetet, kilenc havi kórházi ápolást követően tavaly szeptember óta a család svájci otthonában lábadozik. Állapotáról hivatalosan semmilyen konkrétumot nem közöltek már jó ideje, de az időnként kiszivárgó információk, a barátok – Ross Brawn, Jean Todt – nyilatkozatai alapján sajnos nincs szó komoly javulásról.