A Mercedes szombaton Stuttgartban, a Mercedes-Benz Arenában megtartotta évzáró motorsportgáláját, a Stars&Carst.
Rosberg és a kis Schumi


A rendezvényen a Race of Championsre hajazó versenyt is tartottak, 16 jelenlegi és korábbi Mercedes-versenyző indult a kieséses rendszerű tornán. A Lewis Hamilton és Nico Rosberg mellett ott voltak a német márka DTM-pilótái, valamint többek között Michael Schumacher fia, Mick, az 1998-99-es F1-bajnok Mika Häkkinen, a finn egykori csapattársa, az F1 után a DTM-be is belekóstolt David Coulthard, Jean Alesi és a DTM-bajnoki rekorder Bernd Schneider is. 
A döntőig jutó versenyzők négy különféle autóba ültek: vezettek Mercedes-AMG A45 4MATIC-ot, Mercedes-AMG C 63 S-t, Mercedes-AMG GT S-t és Mercedes-Benz SLS AMG GT3ast. 
A végső győztes a korábbi Forma-3-as Európa-bajnok DTM-pilóta, Dani Juncadella lett, aki a széria idei bajnokát, Pascal Wehrleint győzte le a döntőben. A spanyol a második körben Rosberget is megverte. Wehrlein előbb Alesit, majd Coultharot, végül pedig Hamiltont ejtette ki.


A gálaversenyen kívül a a nézők számos bemutatót is élvezhettek. Felvonultak a Mercedes idei győztes autói: a Mercedes-Benz F1 W06 Hybrid, a Mercedes-AMG C 63 DTM, Mercedes-Benz SLS AMG GT3 és a Dallara-Mercedes Forma-3-as járgány, de pályára lépett például a Juan Manuel Fangiónak bajnoki címet hozó Mercedes-Benz W 196 R – Susie Wolff-fal a volánnál – és a Mille Miglia-győztes Mercedes-Benz 300 SLR amelyet a márka másik legendája, Sir Stirling Moss vezetett.