Sebastian Vettel például rögtön a kötelező programok után hazatért a családjához, még az Abu-Dzabi Nagydíj előtt beszélt a terveiről. “Lehet, hogy ez nagyon unalmasan hangzik, de annyi utazással töltött idő után jó olyasmit csinálni, amit egyébként nem szoktunk” – mondta Vettel.

“A versenyeken, a hotelekben minden készen vár, az ágy, az ételek, szóval minden. Nagyon élvezem az ellenkezőjét: a saját ágyamat, és hogy magamnak készíthetek reggelit.”

Daniel Ricciardo hazautazik. “Téli tervek? Otthon karácsonyozom Ausztráliában” – így a Red Bull pilótája. “Január óta nem jártam Perthben, szóval az a terv, hogy eltöltök ott egy kis időt. Januártól újrakezdődnek az edzések, aztán a következő szezonban remélhetőleg a győzelmek is visszatérnek.”

Danyiil Kvjat a barátaival szeretne lógni. “Akárhova mennek a barátaim, próbálok majd rájuk csimpaszkodni” – jelentette ki az orosz, aki a szezonzáró után még a csapat szimulátorában dolgozott.

Vettelhez hasonlóan Romain Grosjean is a családjával szeretne lenni. “Az első és legfontosabb, hogy a lehető legtöbb időt tölthessem a szeretteimmel” – fogalmazott a francia. “Többek között a párizsi események is rávilágítottak arra, hogy milyen fontos a család és a barátok. A családom nagyon fiatal, varázslatos perceket töltünk együtt.”

Mit csinálnak a Forma-1-es pilóták a téli szünetben? 1
Lewis Hamilton az idény befejezése óta a celebkedéssel foglalkozik, többek között kosármeccsen járt, George Lucasszal találkozott, és amerikai talkshow-kban vendégeskedett, miközben fél Nagy-Britanniát megbántotta azzal, hogy hasonló fontos feladatai miatt nem ment el az Autosport hagyományos éves gálájára. Lehet, hogy Hamilton idén még első zenei albumát is bemutatja, nagyon dolgozik ezen, és persze ott lesz a Mercedes Bajnokok tornájához hasonló Stars and Cars eseményén is.

Hamilton a karácsonyt Coloradóban tölti. “December 17-ig be vagyok táblázva, onnantól a hegyekben leszek” – mondta Hamilton. “Minden évben itt töltjük a karácsonyt a családdal, egy padlótól a plafonig érő hatalmas karácsonyfával. Átjön néhány barátom is, síelni is fogunk, remekül fogjuk érezni magunkat.”