Az elmúlt pár évben sokszor előkerült a Forma-1 kritikájaként, hogy a mostani autókat könnyű vezetni, a versenyzők nem dolgoznak úgy a pályán, mint “a régi szép időkben”. 
A F1-ben 2002-ben bemutatkozott, a V10-es és V8-as korszakban is versenyző Felipe Massa szerint ez téves állítás, nincs igaza a szurkolóknak és szakértőknek, akik ezt állítják.


“Amikor még volt futam alatti tankolás, gyorsabbak voltunk, mert az autók könnyebbek voltak, de nem hiszem, hogy emiatt ma könnyebb lenne vezetni, szerintem egyszerűen csak más” – mondta a 34 éves brazil veterán, aki kiemelte, hogy a köridő nem minden.
“Azt mondják, ma már nevetségesen könnyű Forma-1-es autót vezetni, de biztos vagyok benne, hogy még egy tapasztalt régi pilóta is bajban lenne az autóval” – utalt arra, hogy mennyi alrendszert, beállítást kell menedzselni a verseny közben.
“Ha engem kérdeznek, természetesen szeretnék gyorsabb, nagyobb leszorítóerejű autót, de nem hiszem, hogy ettől válna nehezebbé a vezetés. Fizikailag talán igen, de konkrétan az autó vezetése nem lenne bonyolultabb, mint most.”
Massa nyilatkozata valamelyest összecseng Fernando Alonso szavaival, aki szerint a 2017-re tervezett, a nagyobb leszorítóerőt, 5-6 másodperccel alacsonyabb köridőt célzó új szabálycsomag nem feltétlenül teszi majd jobbá a sokat emlegetett show-t.