Fernando Alonso szerint a Forma-1 reformjának arról kellene szólnia, hogy a sorozat hasonló legyen a tíz évvel ezelőtti állapotához. “Nagyobb motorok, nagyobb teljesítmény, több leszorítóerő és több teszt” – válaszolta Alonso, hogy mi változna a Forma-1-ben, ha rajta múlna a döntés.

“Tudom, hogy ez növelné a költségeket, de ha néhány csapat nem engedheti meg magának a tesztelést, az a saját problémája. Ilyen a sport.”

“A Real Madrid is meg tud venni olyan focistákat, akiket más csapatok nem. És nem is sajnálja a többieket. Az F1-ben mindig előjön, hogy meg kell védeni a kiscsapatokat, de ha néha nem tudnak tesztelni, hát nem tudnak.”

Alonso nem biztos benne, hogy önmagában az autók 2017-re tervezett 5-6 másodperces felgyorsításával jobb lesz az F1. “Egy gyorsabb F1-es autó biztosan jó a nézőknek. De azt nehéz megmondani, hogy mi kell a jobb versenyekhez.”

“Az idén is volt négy-öt olyan verseny, amikor semmi nem történt, aztán hopp, jött két nagyon izgalmas, pedig semmi nem változott. Ugyanazok maradtak az autók és a csapatok is, de még a pálya sem változott: egy évvel korábban mindenkit megölt az unalom, aztán hirtelen jöttek az események ugyanott.”