A Renault hosszú tanakodás után a múlt héten jelentette be, hogy a Lotus felvásárlásával 2016-tól ismét gyári csapatot indít a Forma-1-ben. Azóta kiderült az is, hogy a Renault tiszteletben tartja Pastor Maldonado és Jolyon Palmer szerződését is, egyiküket sem rúgják ki – legalábbis a Lotus-csapat jelenlegi vezérigazgatója, Matthew Carter szerint.

A Renault korábbi csapatfőnöke, Flavio Briatore szerint ez hiba. “A Renault-nak mindent újjá kell építenie” – vélekedett Briatore. “Ez vonatkozik a teljes technikai stábra is.”

“Enstone-ból egy rakás nagyszerű mérnök távozott, Viryből (itt zajlik a motorfejlesztés – a szerző) szintén. Ebből a helyzetből nem lesz könnyű talpra állni. Ha a Renault nyerni akar, le kell cserélni a pilótákat is.”

A Lotustól az amerikai Haashoz igazolt Romain Grosjean szerint több év kell majd a Renault-nak a sikerhez. “Legalább három szezon kell ahhoz, hogy a Renault újra a csúcson legyen. Már majdnem harmincéves vagyok, nem várhattam tovább” – fogalmazott a francia.

Briatore jelezte egyébként azt is, hogy Fernando Alonsóról jobb, ha nem is kezd spekulálni a sajtó, a spanyol biztosan nem fog visszatérni a Renault-hoz.