Újabb kémügy a Forma-1-ben: a Mercedes egyik távozó mérnöke lopott adatokkal akart “kedveskedni” új munkaadójának, a Ferrarinak, de lebukott.
A Mercedes által október 19-én benyújtott bírósági kereset szerint a csapathoz 2012-ben csatlakozott Benjamin Hoyle a 2015-ös Magyar Nagydíj műszaki összefoglalóját, versenyadatait, a motorokra vonatkozó részleteket mentett el illetéktelenül.
Újabb kémügy a Forma-1-ben 2
A hungaroringi hétvége adatait vitte


Hoyle már tavaly májusban jelezte, hogy szerződésének 2015 végi lejárta után a Ferrarihoz igazol majd, így a csapat az F1-hez nem kapcsolódó munkakörbe irányította át, a mérnök viszont idén feltörte az előle már elzárt adatokat, majd a lopás nyomait is megpróbálta eltüntetni.
A Mercedes a Bloombergnek megerősítette, hogy jogi lépéseket tett az ügyben, a kártérítésen kívül azt is szeretnék elérni, hogy a mérnök 2016 végéig ne kezdhesse meg a munkát a Ferrarinál, sőt egyetlen más Forma-1-es csapatnál se léphessen alkalmazásba. 
Bár a fentiekhez hasonló visszaélés, ügyeskedés nem egyedi eset a Forma-1-ben: a sportág történetének legnagyobb horderejű ügyére 2007-ben derült fény, amikor a McLaren és a Ferrari egy-egy vezető beosztású szakembere – a főtervező Mike Coughlan és az azóta furcsa autóbalesetben elhunyt Nigel Stepney – konspirációjának keretében több száz oldalnyi műszaki adat került a wokingi csapathoz Maranellóból. A McLarent a hosszú, bonyolult ügy végén 100 millió dolláros pénzbírsággal és a konstruktőri bajnokságból való kizárással büntette a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA).