Bár hosszú-hosszú ideje húzód, igen bonyolult, bíróságot is megjárt ügyről van szó, így a részletekbe nem megyünk, mindenesetre úgy tűnik, hogy az alapító-főnök Vijay Mallya már nem birtokolja a Force India-csapatot.


Az alakulat az italgyártó óriás Diageo kezébe került, miután a cég korábban hozzájutott a Mallya által birtokolt United Spiritshez, azonban a saját italgyára és a Kingifisher légitársasága között “ügyeskedett” a pénzekkel, a Diageo felé pedig nem tudott törleszteni, egy 123 millió dolláros kintlévőséget, amelynek fedezete a csapat volt.
A silverstone-i alakulat vagyontárgyként már a Diageo könyveiben szerepel.
 
Az elmúlt években az indiai milliárdos Mallya cégbirodalma szépen lassan összeomlott, csoda az is, hogy a Forma-1-es projekt mindvégig a felszínen maradt. Mallya idén már pedzegette, hogy búcsút int a sportágnak, ugyanis a rekordot jelentő konstruktőri 5. hellyel “teljesítették a nyolc éve kitűzött célokat”, ő maga pedig hamarosan 60 éves lesz, így “eljön a visszavonulás ideje”, mondta nemrég.
F1: Kivették Mallya kezéből a Force Indiát 3


Bár még semmi sem biztos, néhány hete felröppent, hogy a brit luxussportkocsi-gyártó Aston Martin át-, pontosabban nevére venné a csapatot, míg a pénzt a Diageo adná a működéshez. Az italgyártó óriás eddig a Smirnoff vodkával szerepelt az autón, de a hírek arról szóltak, hogy az Aston Martinnál a McLarentől elvitt Johnnie Walker whiskey-t reklámoznák.