A Red Bull a motorügye ellenére már jó pár hete jelezte, hogy nevezett a 2016-os Forma-1-es idényre, sőt a múlt hétvégén tisztázták azt is, hogy megvan a motorszerződésük, de a hivatalos bejelentés csak ma érkezett meg.
F1: Végre megvan a Red Bull motorja 2
Illiennel erősítenek


Az energiaital-gyártó nagyobbik csapata jövőre is a Renault által gyártott motorokkal indul, de azok fejlesztésében részt vesz a Red Bull által igazolt motorguru, Mario Illien és cége, az Ilmor, az erőforrások pedig TAG Heuer néven kerülnek az autóba.
A TAG és a TAG Heuer az elmúlt 30 évben a McLaren partnere volt, 1983-87 között a brit alakulat a Red Bulléhoz hasonló módon a szponzor neve alatt használt Porsche-erőforrásokkal is versenyzett.
“A TAG Heuer és a Red Bull két transzcendens márka, mindkettőnknél szenvedélyesen szeretjük a versenyzést és igyekszünk másképp csinálni a dolgokat, ahogy ez az együttműködés is bizonyítja. A TAG Heuer évtizedek óta a Forma-1 egyik ikonikus márkája, nagyon örülünk, hogy úgy döntöttek, velünk folytatják a részvételüket” – mondta a Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner.
F1: Végre megvan a Red Bull motorja 3


“Azt is örömmel láttuk, hogy a Renault megerősítette a Forma-1 melletti hosszú távú elkötelezettségét, és szeretnénk köszönetet mondani nekik a csapatunknak 2007 óta nyújtott segítségért! Az Ilmorral folytatott műszaki együttműködésük bizakodásra ad okot, kíváncsian várjuk a 2016-os szezont!” – tette hozzá, utalva arra, hogy a Renault tegnap éjszaka bejelentette, hogy a Lotus felvásárlásával jövőre már újra gyári csapattal vesz részt az F1-ben.
A Toro Rossóról egyelőre nincs hivatalos közlés, de kész tény, hogy a kisebbik Red Bull-csapat búcsút int a Renault-nak, 2016-tól a Ferrari idei erőforrásaival indul majd.