Miután a Renault csütörtök éjszaka megerősítette, hogy a Lotus visszavásárlásával 2016-tól újra gyári csapattal vesz részt a Forma-1-ben, amelynek célja, hogy a márka megkapja a megfelelő elismerést, és miután a Red Bull Racing pénteken bejelentette, hogy jövőre TAG Heuer név alatt használja majd a Renault motorjait, megjött a következő hír is.
Már jó ideje nyílt titok, hogy a kisebbik Red Bull-csapat 2015 után nem marad a Renault-val, a faenzaiak már hetekkel ezelőtt megegyeztek a Ferrarival arról, hogy az olasz gyártó a 2015-ös specifikációjú erőforrásait adja a Toro Rossónak. Szerdán a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) meghozta az ehhez szükséges szabálymódosítást is, így elhárult minden akadály a mai bejelentés elől.
“A  Scuderia Toro Rosso és Scuderia Ferrari megegyezésre jutott, amelynek keretében a csapat a jelenlegi Ferrari-erőforrást használja majd a 2016-os Forma-1-es szezonban” – közölték.
A Toro Rosso 2007 és 2013 között végig az olaszok motorjaival versenyzett, így a csapatfőnök, Franz Tost szerint könnyű lesz az átállás.


“Nagyszerű újra a Ferrarival dolgozni. Gyümölcsöző kapcsolatunk volt a múltban, biztos vagyok benne, hogy nem tart majd sokáig, hogy újra jól menjen a közös munka. Tény, hogy elég necces lesz az első tesztre elkészülnünk, de megvannak a megfelelő szakembereink, bízom benne, hogy közösen sikerül versenyképes csomagot összeraknunk a jövő évre” – mondta, és természetesen köszönetet mondott a Renault-nak az elmúlt két évért.