Bár az 1994-ben elhunyt háromszoros világbajnok legfőbb rajongója Lewis Hamilton, aki idén végre a futamgyőzelmek és a világbajnoki címek számában is beérte és bálványát, egy kicsit talán elrontotta az örömét, hogy Sebastian Vettel mindkét célt előbb érte el nála.


A sokak által istenített brazil azonban a dobogós helyezések számában még Vettel előtt áll, az örökranglista 5. helyén, Kimi Räikkönennel együtt 80-ig jutott, míg a Ferrari németje “csak” 79-szer állhatott fel a pódiumra, a szezonzárón épp lemaradt arról, hogy ő zárkózzon fel Sennához, helyette finn csapattársa tett meg ezt.
“Senna nagy bajnok volt, Kimi is nagyszerű világbajnok – nyilván Senna különleges, hiszen sajnos már nincs köztünk, ezért különösen erős az emléke. Szerencsésnek érzem magam, hogy kiváló csapatoknál, kiváló autókkal versenyezhetek, és igazi nagyságokat érhetek be. Egyelőre nem annyira lényeges ez számomra, de később, amikor öregebb leszek, biztosan jó érzés lesz a statisztikákra nézni. Ami pedig Kimit illeti, a koromnál fogva valószínűleg tovább leszek az F1-ben, mint ő” – mondta Vettel, amikor az abu-dzabiban elszalasztott lehetőségről kérdezték.
A Forma-1-ben szerzett dobogós helyezések számában (is) természetesen Michael Schumacher a csúcstartó 155-tel, a négyszeres világbajnok Alain Prost a 2. (106), Fernando Alonso 97-tel a 3., Hamilton 87-tel a 4., és ahogy már írtuk, 80-80-nal Senna és Räikkönen holtversenyben az 5.