Lewis Hamilton és Nico Rosberg több másfél évtizeddel ezelőtt kissrácként csapattársként és barátként versenyzett, jó viszonyuk pedig a Forma-1-ben is megmaradt, egészen addig, amíg a Mercedesnél egymás mellé nem kerültek újra.
Az angol és a német versenyző kapcsolata az elmúlt három évben látványosan megromlott, az óriási tét – a világbajnoki cím – újabb és újabb súrlódásokat, feszültséget szült.
Az immár háromszoros bajnok Hamilton a szezonzáró után arról beszélt, hogy az állítólagos barátságukat a sajtó nagyítja csak fel, hogy jobb sztori legyen a küzdelmük, pedig most nincs köztük barátság, de nem is kell, hogy legyen. 


“Gyerekkorunkban barátok voltunk, ennyi, az akkor volt. Az utóbbi időkben nem voltunk közeli barátok, a média egyszerűen csak igyekszik felnagyítani a dolgot. De Nicónak is megvannak a maga barátai, nekem is megvan a saját társaságom. Nem megyünk együtt vacsorázni, nem akarunk együtt bulizni, nem megyünk együtt moziba, nem akarunk együtt lógni. Ádáz ellenfelek vagyunk, mindkettőnk végső célja, hogy legyőzzük a másikat” – magyarázta egy Kuala Lumpur-i szponzori rendezvényen.
“Biztos vagyok benne, hogy egy szép napon, miután visszavonultunk, jót nevetünk majd a mostani szarságokon, a rivalizáción. Lazulunk majd, a gyerekeink együtt játszanak meg minden ilyen szar, de most nem itt tartunk, és nincs is rá szükség.” 
Hamilton a fentiekkel együtt kiemelte, hogy a Mercedes érdekében barátság nélkül is együtt kell azért dolgozniuk:
Hamilton: Majd az F1 után barátkozunk Rosberggel 3


“Ahogy a legtöbb sportágban, itt is kiélezett a verseny. Gondoljunk mondjuk Serena Williamsre, amikor a tornagyőzelemért küzd, akárki is az ellenfele, biztosan nem a barátja az illető. A Forma-1-ben viszont csapattársak is vagyunk, a legfőbb cél pedig a konstruktőri cím megnyerése, amin közösen dolgozunk.”
“Amikor Nico futamot nyer, akkor nekem közvetlenül mögötte kell beérnem, és fordítva, és közösen kell segítenünk az autó fejlesztését, együtt kell motiválnunk a srácokat. Igen, nagyon régen együtt versenyzünk már, 13 éves korunk óta. Voltak nagyszerű pillanataink akkor, és vannak mostanában is. De amíg tart a Forma-1-es pályafutásunk, ádáz ellenfelek maradunk.”