F1: Hamilton maga alatt vágja a fát 2 A jelenleg a Sky Sports kommentátoraként dolgozó Brundle szerint nem Lewis Hamilton eresztett le a szezon végére, hanem Rosberg lépett egy szintet felfelé mentálisan. “Úgy gondolom, hogy Rosberg megváltozott Austin után” – mondta Brundle.

“Az ottani hibája miatt egyszerre veszítette el a futamgyőzelmet és a bajnokságot. A sapkaügy jelentőségét mindketten próbálták elkenni, pedig szerintem nagyon is fontos volt: Lewis hajigálása és a későbbi szarkasztikus megjegyzései a korábbinál sokkal elszántabbá tették Nicót.”

“Egy interjúban ő maga is elismerte, hogy zavarta a dolog, és energiát adott neki. Nem volt veszítenivalója, és ez sokat segített neki abban, hogy megerősítse magát a Mexikó előtti napokban.”

“Lewis is sokat tett Nico megerősítése érdekében. Lehetne mondani, hogy mutassanak bárkinek egy jó vesztest, de Lewis különösen rosszul viselte a vereségeket, és ez csak erősítette Nico eltökéltségét. És még egy dolog: Lewis úgy döntött, hogy látványosan eltávolodik a többi pilótától, ez különösen a versenyek előtti pilótaparádékon érezhető. Ezzel magának generál felesleges feszültséget.”