F1: Durva lesz, amivel az új csapat szembesül 2 A Haas a Ferrarival szorosan összefonódva, de meglepően csendesen végzi a fejlesztési munkát, nem sok konkrétumot tudni a csapatról azon kívül, hogy Romain Grosjean és Esteban Gutierrez lesz a két pilóta. Grosjean korábban azt mondta, hogy úgy érzi, a Haas jövőre sokakat meglep majd, Günther Steiner csapatfőnök azonban józanabb, szerinte legfeljebb a konstruktőri hetedik-nyolcadik hely lehet meg az alakulatnak elsőre.

“A csapatok általában komoly várakozásokkal érkeznek az F1-be, a Haas ráadásul segítséget is kap a Ferraritól” – fejtegette Richards. “De amikor valóban oda kell állni az első versenyre, az teljesen másmilyen helyzet, elég durva ébredést jelent.”

A Jordan korábbi dizájnere, Gary Anderson szerint furcsa, hogy még semmit nem mutatott magából a Haas. “Már december van, az első teszt február végén lesz, de még nem láttunk semmit” – mondta Anderson.

“Még egyetlen árva szélcsatornás modellről sem láttunk ízelítőt, olyan emberekről sem hallottam, akik a projekt mögött állnak. Nagyon csendesen dolgoznak, csak egyetérteni tudok: kijózanító lesz számukra, milyen az F1 valójában.”